Regenboog - Putte

is een sociaal project met een open huis (Leuvense baan 40, 2580 Putte) waar iedereen welkom is op dinsdag en donderdag vanaf 13 uur tot 16u30 uur. Op de eerste dinsdag van de maand zijn wij geopend tot 18 uur. Maar.... 

De Regenboog verliest thuisbasis en moet hulp aan mensen in nood stopzetten.

Lees verder het artikel in de Gazet van Antwerpen.

                                                                                                        LogoRegenboog

Onze gastvrouw Alice, en het ganse regenboogteam ontvangen u graag met open armen. Tweedehandskleding kan je steeds binnenbrengen op dinsdag en donderdag van 9 uur tot 16 uur.

Door de stopzetting is er op zaterdag 2 maart de "uitverkoopdag" (laatste dag open)

Kennismaking  via de folder.

RB1004

VZW De Regenboog staat voor

Het helpen van mensen in nood. Je kan bij ons terecht voor een leuke babbel, een lekker tasje koffie met een koekje. ook voor info, hulp op alle vlakken en een goed gesprek.

Op de eerste verdieping is er een unieke selectie met tweedehandskleding.

Voor de creatieve geesten is er op dinsdagvoormiddag de mogelijkheid om zich uit te leven. Het product van die dag wordt dan verkocht ten voordele van vzw. de Regenboog.

Donderdagvoormiddag staan we stil bij het geloof, leren we de bijbel te begrijpen. Nadien is er de kans om in respectvolle kring problemen of zorgen op tafel te leggen. Samen helpen we elkaar dingen te verwerken.

Vrijdag voor de middag is het huis alleen toegankelijk voor mensen die vrij het onderhoud voor hun rekening willen nemen. Vele handen maken licht werk, dus... Nieuwe vrijwilligers zijn steeds welkom!

Het begon al jaren geleden...

Al meer dan dertig jaar is Alice Ceulemans de bezielende kracht van het missiecomité van Beerzel.

Alice werd ook voortdurend aangesproken om mensen uit onze streek te helpen. Het trof haar dat er dicht bij huis zoveel problemen zijn. Het was echter niet voor één persoon haalbaar om aan al die noden te voldoen. Door haar enthousiasme kan Alice nu rekenen op talrijke vrijwilligers die samen een prachtig team vormen. Zij doen De Regenboog openbloeien. De Regenboog is een open huis waar iedereen, ongeacht zijn achtergrond, in vertrouwen terecht kan. Een thuis.

Meer dan een thuis…

Veel mensen hebben het financieel moeilijk. Sommigen in deze maatschappij hebben het minder gemakkelijk dan anderen. Veelal gaat dit gepaard met sociale uitsluiting. Hierdoor worden bepaalde fundamentele mensenrechten geschonden. Via allerlei activiteiten bieden we mensen de kans op een ruimere ontplooiing, trots en meer eigenwaarde. Samen met onze groep van vrijwilligers willen wij het onrecht aanpakken. Strijden tegen armoede, sociale uitsluiting en vereenzaming in onze eigen omgeving: Putte en omstreken. We zoeken met het team naar een uitweg om het menselijk isolement te doorbreken. We bemoedigen en stimuleren mensen, luisteren naar hen en verwijzen hen door. Zo gaan we samen op weg met ieder mens die bij ons aanklopt. dit comité hebben de inwoners van de krottenwijk in Montes Carlos een menswaardig bestaan gekregen.

Nieuws van Moved for all Nations

20 april 2019

Reaching out with love and compassion

<><

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren