Sunderland Springs

Waarom?

Wat een schok was het om afgelopen zondag om te vernemen dat in The First Baptist Church in Sunderland Springs, Texas, 26 kerkgangers waren doodgeschoten door Devin Kelley. Het was de helft van het aantal aanwezigen. Vreselijk. Ik las over Joe en Claryce Holcombe, van wie negen familieleden werden gedood bij deze verschrikkelijke moordpartij. Joe en Claryce waren die zondag in een andere Baptistengemeente. Ze getuigen tegenover ‘Faithwire’ dat alleen hun geloof in de Heere Jezus hen staande houdt.

Joe (86) vertelt dat hij en zijn vrouw ‘heel dicht bij God leven en dat hun geloof niet wankelt door de traumatische gebeurtenissen van afgelopen zondag. Ik geloof dat we onze omgekomen familieleden in de hemel terug zullen zien.’
Op de vraag van sommigen waarom God zoiets vreselijks toelaat, reageert hij: ‘God vindt het niet nodig dat wij Hem in alles begrijpen. Hij wil wel dat we Hem vertrouwen en dat wil ik graag doorgeven. We hoeven niet te begrijpen hoe God werkt, maar laten we Hem vertrouwen in alles wat Hij doet.’

Moeder beschermt haar kinderen
Drie van de 26 slachtoffers waren Joann Ward en twee van haar dochters, terwijl ze twee andere kinderen met haar lichaam redde. Joanne verborg haar kinderen zo goed mogelijk onder haar lichaam, waardoor twee van hen ongedeerd bleven. Zij offerde letterlijk haar leven voor haar kinderen. Een overlevende vertelde dat Joann een sterke relatie met de Heere Jezus had en een echte evangelist was. Ze vertelde de mensen: ‘Leef met Christus, ongeacht wat de consequenties zijn.’

‘Vertrouw op de Heere Jezus’
De zondag voor de vreselijke aanslag preekte dominee Frank Pomeroy van de First Baptist Church over Spreuken 3:5 – ‘Vertrouw op de HEERE met heel je hart en steun op je eigen inzicht niet.’ Hij spoorde de gemeente aan om in de stormen van het leven op Christus te vertrouwen, ook al gebeuren er dingen die we niet begrijpen.

FrankPomeroy
Een beeld uit de opgenomen preek in de kerk op de zondag voor de aanslag. Dominee Pomeroy had zijn motor voor in de kerk gezet, om te gebruiken als illustratie in zijn preek.

‘God heeft mij deze boodschap op mijn hart gelegd,’ benadrukte hij in de dienst. ‘Ik wil in alles op Jezus vertrouwen en op een dag naar de hemel gaan, waar God een plaats voor mij heeft bereid.’ Hij kon niet beseffen dat die dag voor bijna de helft van zijn gemeente een week later al zou aanbreken.
Tijdens de aanslag preekte dominee Pomeroy elders. Ook zijn vrouw was met hem mee. Hun 14-jarige geadopteerde dochter Annabelle Renee was wel in de dienst aanwezig en werd ook doodgeschoten.

Laten we bidden dat de Heere deze gemeente, de (zwaar)gewonden en allen die geliefden hebben verloren zeer nabij zal zijn, voor hen zal zorgen, herstel zal geven en Zijn zegen en nabijheid.

Uit: DIRKs visie - Nieuwsbrief  van Dirk van Genderen        www.dirkvangenderen.nl * Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cookies

<><