Marieke van onze gemeenschap zet zich ook in voor 

Cherut Belgium zet zich in voor vrouwen in de prostitutie en slachtoffers van mensenhandel. Vrijwilligers zijn aanwezig in prostitutiebuurten als straatwerkers en er is een inloophuis waar er op een familiale manier op allerlei gebied ondersteuning wordt gegeven en vrouwen deel uit maken van de werking. Daarnaast is er professionele hulpverlening zoals gesprekken met een maatschappelijk werker, opvangmogelijkheden, praktische ondersteuning, werkervaring opdoen enz. Traumaverwerking en (re)integratie staan centraal in onze werking. Cherut staat voor vrijheid om te kiezen, dat er een keuze komt waar er eerst geen keuze was en ook de nodige ondersteuning om echt een andere toekomst op te bouwen. Dat ze echte vrijheid en herstel vinden en een nieuwe start kunnen maken!

Ik ben opgegroeid in een katholiek gezin. Mijn moeder ging elke zondag naar de kerk, mijn vader niet. Als kind werden we niet verplicht om naar de kerk te gaan. Toen mijn zus 20 jaar werd, ging ze als au-pair naar Engeland. Ze kwam in een Christelijk gezin terecht en kwam tot geloof. Ze liet zich dopen en toen ze de eerste kerstmis terug naar huis kwam vertelde ze me over haar ervaringen. Ze vertelde me over de dood, de hel... Ik wou hier niet veel over weten en ik was eerder verdrietig omdat ik het gevoel had dat zij mijn zus niet meer was.


In september van het daaropvolgende jaar ging ik ook naar Engeland, waar mijn zus nog steeds verbleef. Ze nam me mee naar haar kerk waar een mimestuk werd gebracht over het leven van een mens (van zijn geboorte totdat hij stierf).

Waarom?

Wat een schok was het om afgelopen zondag om te vernemen dat in The First Baptist Church in Sunderland Springs, Texas, 26 kerkgangers waren doodgeschoten door Devin Kelley. Het was de helft van het aantal aanwezigen. Vreselijk. Ik las over Joe en Claryce Holcombe, van wie negen familieleden werden gedood bij deze verschrikkelijke moordpartij. Joe en Claryce waren die zondag in een andere Baptistengemeente. Ze getuigen tegenover ‘Faithwire’ dat alleen hun geloof in de Heere Jezus hen staande houdt.

waar het hart vol van is

Johan:  Verrast door het Evangelie

Op mijn 16de verjaardag kreeg ik van mijn vader een Bijbel cadeau. Eigenlijk was ik daar niet zo blij mee. Als eigenzinnige puber had ik liever een ander geschenk gekregen.

Toen ik maar de universiteit vertrok, had ik een heel dubbelzinnige houding tegenover God. Enerzijds ging ik trouw elke zondag naar de katholieke kerk, maar anderzijds had ik hoe langer hoe meer het gevoel dat God niet bestond.

<><

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren