Muziekactiviteiten

Muziek is erg belangrijk in ons christenleven. Bij elke samenkomst (zondag, bijbelstudie, …) wordt er tijd genomen voor muziek en zingen. Dit verveelt nooit.

 De stijl is afwisselend: van pittige en vlotte muziek tot rustige en zachte melodieën. In de waaier van een 700-tal liederen zitten er vast een aantal tussen die je extra zullen aanspreken en die je lievelingsliederen zullen worden.

Tijdens de gebedsmomenten en bijbelstudies wordt meestal snel vooraf een aantal liederen gekozen. Als je de liedjes kent, kan je een instrument meebrengen dat past binnen de huislijke sfeer.

 Op zondag musiceren we met piano, gitaar, dwarsfluit, e.a. terwijl iedereen, die dit wenst, uit volle borst kan meezingen. Met onze liedjes zingen we onze liefde voor God uit en willen we hem danken, eren, prijzen en aanbidden. Het is een aangename manier om je te ontspannen, je zorgen te vergeten en je aandacht op God te richten. Zo kunnen we hem bewonderen, naar hem luisteren, hem voelen en ontmoeten.

Kinderen, jeugd en volwassenen genieten samen, op hun eigen manier van deze kostbare tijd.

 info: Peter Bogaerts

 

Voor de muziekrepetitie aanvangt, heeft de zangdienstleider de zangdienst al voorbereid om zo een optimaal geheel te kunnen brengen. De liedjes die hij of zij heeft voorbereid , oefenen we tijdens de repetitie die elke zondag vanaf 9 uur plaatsvindt. Soms spreken we natuurlijk nog een paar keer af voor een extra repetieties.

Medewerkers zijn altijd welkom, maar vragen die best vooraf aan diegene die de zangdienst leidt of aan de zangdienstverantwoordelijke.

Als je een keuzelied wil op zondag vraag je dit op tijd aan bij de persoon die volgende zondag de zangdienst zal leiden. Zo kan hij dit lied integreren in de zangdienst en draag je jouw steentje bij.